Fiatalok Lendületben Program
ELÉRHETŐSÉGEK
NCSSZI - Fiatalok Lendületben Programiroda

1134 Budapest, Tüzér u. 33-35.
E-mail: ifjusag.eu@mobilitas.hu
Tel.: (+36-1) 237-6700
Fax: (+36-1) 237-6760
GALÉRIA
Pályázat beadás
 • Milyen euró árfolyamon számoljanak a pályázók?
  Az Európai Bizottság által előírt átváltási árfolyamot kell használni. Minden pályázatbírálati körre vonatkozóan külön átváltási árfolyam kerül meghatározásra, amely az adott pályázati határidőt megelőző hónapban érvényes havi átváltási árfolyam. Az árfolyamok az Európai Bizottság honlapján találhatók meg: www.ec.europa.eu/budget/inforeuro

 • A projekt címét nemzetközi együttműködés esetén meg kell-e adni idegen nyelven is?
  Nem feltétlen kell idegen nyelvű címet adni a projektnek, viszont egy nemzetközi program esetén előnyös, ha a partnerszervezetek számára is érthető a cím.

 • Kinek kell aláírnia a beküldendő dokumentumokat?
  - Befogadó és felelősségvállaló nyilatkozat: annak a bejegyzett szervezetnek az aláírásra jogosult képviselője, amely sikeres pályázat esetén fogadja az adott informális csoport számára érkező pénzösszeget.
  - IX. rész - Nyilatkozat: a pályázó képviseletére jogosult személy, tehát bejegyzett szervezet esetén az adott szervezet aláírásra jogosult képviselője, informális csoport esetén a projektvezető.
  - VIII. rész - Képviselő aláírása: ld. fentebb, a IX. részhez írtakat.

 

 • Önerőnek elszámolható-e társadalmi munka és dologi eszközök biztosítása (pl.:számítógép, stb.)?
  Igen, elszámolható. Önkéntes munka, társadalmi munka esetén 800-1000 forintos óradíjjal lehet számolni.
  Ha magyar nyelvű űrlapot nyújt be a pályázó, akkor az együttműködési megállapodásoknak (Part III.) is magyar nyelvűeknek kell lenniük?
  Nem, hiszen akkor a magyarul nem értő partnerek nem tudnák, mit írnak alá. A lényeg, hogy a megállapodás magyar, angol, német vagy francia nyelven érkezzen meg eredetiben, KÉK tollal aláírva a Programirodába.

 

 •  Hogyan érdemes az utazási költségeket tervezni?
  Az útmutatóban az szerepel, hogy a lehető legolcsóbb utazási módot kell választani. Ez nem azt jelenti, hogy egy távolabbi országból nem lehet jönni repülővel. Jegyek vásárlásakor TURISTA repülőjegyet, vonaton pedig másodosztályú jegyet kell vásárolni. Költségvetés tervezésekor érdemes légitársaságok, utazási irodák honlapján tájékozódni az árakról, előkalkulációt végezni.

 

 • Mennyire legyen részletes a programterv?
  Annyira, hogy a pályázati szakértő meg tudja belőle állapítani, hogy jól megtervezett, alaposan átgondolt, egymásra épülő elemekből építkező, a kitűzött célokat elérni hivatott projektről van szó, melynek előkészítő szakasza a fő program megvalósulását, utómunkálatai pedig a projekt lezárását és eredményeinek összegzését szolgálják.

 

 • A pályázati útmutatóban szerepel, hogy adott pályázati beadási határidő esetén mikor kell kezdődnie a projekteknek. Ez azt jelenti, hogy a megadott időintervallumban kell megvalósulnia az ifjúsági cseréknek, képzéseknek, ill. az egyéb projektek fő programelemeinek?
  Az alábbi táblázat tartalmazza a fenti dátumokat.

A következő időszakokban kezdődő projektek esetében a pályázat benyújtásának határideje
május 1. és október 31. között                  február 1.
augusztus 1. és január 31. között             május 1.
január 1. és június 30. között                     október 1.

Nem, hiszen pl. az ifjúsági csereprogramokra vonatkozó projektek akár 15 hónap is megvalósíthatók. A lényeg, hogy legalább a projekt előkészítő szakasza kezdődjön meg a táblázatban megadott időintervallumokban. Tehát pl. egy csereprogram előkészítése február 1-i pályázat esetén kezdődhet szeptember 1-én, és maga a találkozás megvalósulhat pl. a következő év februárjában is.

 • A Youthpass bizonyítványok kiállítása beírható a programtervbe?
  Igen, hiszen azokat a résztvevőkkel közösen kell elkészíteni.

 

 

 • Ha nem nyert egy pályázat, beadható-e javítva újra a következő fordulóban?
  Igen, ha a tájékoztatóban megkapott elutasítási indokokat kijavítja a pályázó, ugyanúgy esélye van a nyerésre, mintha először adná be a pályázatot.

 

nyomtatási nézet | utolsó módosítás: 2012. 09. 03.
Impresszum