Fiatalok Lendületben Program
ELÉRHETŐSÉGEK
NCSSZI - Fiatalok Lendületben Programiroda

1134 Budapest, Tüzér u. 33-35.
E-mail: ifjusag.eu@mobilitas.hu
Tel.: (+36-1) 237-6700
Fax: (+36-1) 237-6760
GALÉRIA
FLP | EVS
Európai Önkéntes Szolgálat (EVS)
Az Európai Önkéntes Szolgálat révén fiatalok önkéntes munkát végezhetnek egy másik országban, általában kettőtől tizenkét hónapig tartó időtartamban. Az önkéntes munkák széles körét kínálják a különböző résztvevő szervezetek, mindenki megtalálhatja az érdeklődésének leginkább megfelelő tevékenységet kulturális, környezetvédelmi, sport, média és különböző szociális területeken.
Az önkéntes szolgálat ideje alatt a fiatalok intenzív tanulási folyamatnak lesznek részesei, lehetőségük nyílik egy másik ország és kultúra megismerésére, és ezáltal önmaguk, személyiségük fejlesztésére. (Hátrányos helyzetű fiatalok rövidebb időtartamú önkéntes szolgálatot is vállalhatnak..)

Az önkéntes szolgálat ideje alatt az Európai Bizottság támogatása fedezi az önkéntes megélhetési költségeit (étkezés, lakhatás) és szerény mértékű, országonként eltérő mértékű zsebpénzt biztosít.

Ha önkéntes szeretnél lenni , olvasd el a részletes pályázati útmutatót , illetve a „Hogyan lehetek EVS önkéntes? ” című tájékoztatót. Kedvcsinálónak volt önkéntesek élményeiről itt olvashatsz . Ha kedvet kaptál, akkor az akkreditált magyarországi küldő és külföldi fogadó helyek adatbázisát, országok szerinti keresési lehetőséggel itt találod.

Ha már önkéntes vagy , akkor figyelmedbe ajánljuk a tartózkodási engedélyről, biztosításról, az adózás kérdéséről szóló oldalakat. Kiutazás előtt, a szolgálat megkezdése előtt érdemes lehet tájékozódni az adott országról, illetve elolvasni a megállapodásba foglalandó legfontosabb pontokat.

Amennyiben Ön egy non-profit szervezet képviselője és szeretne külföldi fiatalokat munkájába bevonni, illetve lehetőséget biztosítani magyar fiataloknak külföldi tapasztalatszerzéshez, olvassa el a részvétel feltételeiről és az akkreditáció menetéről szóló részeket.

Az AKKREDITÁCIÓról itt olvashatnak hasznos információkat.
- küldő szervezeteknek
- fogadó szervezeteknek

Ha további kérdésed van, fordulj országszerte megtalálható regionális irodáink egyikéhez (ld mobilitas.hu kezdőoldal - térkép), vagy az eurodesk hálózat partnereihez , akik szívesen segítenek kérdéseid megválaszolásában.
Impresszum