Fiatalok Lendületben Program
ELÉRHETŐSÉGEK
NCSSZI - Fiatalok Lendületben Programiroda

1134 Budapest, Tüzér u. 33-35.
E-mail: ifjusag.eu@mobilitas.hu
Tel.: (+36-1) 237-6700
Fax: (+36-1) 237-6760
GALÉRIA
Általános tudnivalók pályázat benyújtásához

A sikeres pályázáshoz a Pályázati útmutató alapos ismerete elengedhetetlen.  

A Fiatalok Lendületben Programirodához a pályázatokat E-űrlapon kell benyújtani (kivéve a 2. alprogram pályázatait). A korábbi doc formátumú űrlap helyett az online pályázati űrlapot (E-űrlap) kell kitölteni, és online beadni, valamint ennek az űrlapnak egy példányát kell beküldeni postán (a megfelelő helyeken aláírva, a szükséges dokumentumokkal együtt), illetve e-mailen is (palyazatok.eu@mobilitas.hu címre elküldve).

A PÁLYÁZATOK BEADÁSA AZ E-ŰRLAP KITÖLTÉSÉVEL, E-MAILBEN TÖRTÉNŐ ELKÜLDÉSÉVEL ÉS POSTÁRA ADÁSÁVAL TÖRTÉNIK A NEMZETI IRODA ÁLTAL NEMZETI SZINTEN KEZELT ALÁBBI KATEGÓRIÁK ESETÉN:

- 1.1 Ifjúsági cserék
- 1.2 Ifjúsági kezdeményezések
- 1.3 Ifjúsági demokráciaprojektek
- 3.1 Ifjúsági cserék (együttműködés szomszédos partnerországokkal)
- 3.1 Képzés és hálózatépítés (együttműködés szomszédos partnerországokkal)
- 4.3 Képzés és hálózatépítés
- 5.1 A fiatalok és ifjúságpolitikai döntéshozók találkozói

Az online, elektronikus pályázati űrlap elérhető az alábbi linken:

E-űrlap

Útmutató az E-űrlaphoz

BŐVEBB INFORMÁCIÓK A PÁLYÁZAT BEADÁSÁNAK MENETÉRŐL A FENTI KATEGÓRIÁK ESETÉN, TUDNIVALÓK PÁLYÁZÁSHOZ:

http://www.mobilitas.hu/flp/alttudnvalok/palyazashoz/eurlapok

 

A 2. ALPROGRAM PÁLYÁZATAI ESETÉN (EVS - EURÓPAI ÖNKÉNTES SZOLGÁLAT) A HAGYOMÁNYOS WORD FORMÁTUMÚ (DOC) PÁLYÁZATI ŰRLAPOT KELL KITÖLTENI, AMELYET POSTAI ÚTON ÉS E-MAILBEN KELL ELJUTTATNI A FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAMIRODÁHOZ A PÁLYÁZAT BEADÁSI HATÁRIDŐIG!

BŐVEBB INFORMÁCIÓK A PÁLYÁZAT BEADÁSÁNAK MENETÉRŐL A 2. ALPROGRAM ESETÉN, TUDNIVALÓK PÁLYÁZÁSHOZ:

http://www.mobilitas.hu/flp/alttudnvalok/palyazashoz/2alprogram

 

A PÁLYÁZATI ANYAGOT MINDEN ESETBEN BE KELL KÜLDENI POSTÁN ÉS E-MAILBEN IS! KÉRJÜK, HOGY OLVASSA EL FIGYELMESEN A "TUDNIVALÓK PÁLYÁZÁSHOZ" CÍMŰ RÉSZT IS!

A FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAMIRODA ALÁBBI ELÉRHETŐSÉGEIRE KELL ELJUTTATNI A PÁLYÁZATI ANYAGOT:

E-mail (a pályázatok beküldési határideje 2013. február 1. / május 1. / október 1. éjfél):

palyazatok.eu@mobilitas.hu


Postai cím (a pályázatok postára adási határideje 2013. február 1. / május 2. / október 1. éjfél):

NCSSZI - 1134 Budapest, Tüzér utca 33-35.

A borítékra kérjük, hogy írják rá a megfelelő alprogram nevét!

 

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

- A kettes alprogramban (EVS) benyújtott pályázatokhoz mellékelni kell az önkéntes útiköltségének fedezéséhez igényelt támogatást alátámasztó árajánlatot. Az árajánlat lehet utazási iroda által kiállított dokumentum, vagy akár egy légitársaság, busztársaság honlapjáról kinyomtatott árkalkuláció. Az árajánlatnak nem kell a tényleges kiutazás időpontjára szólnia és a pályázatban igényelt támogatás 15%-kal meghaladhatja az árajánlatban szereplő összeget. 

- Amennyiben a pályázó informális csoport, úgy az informális csoport képviselője és a ’befogadó és felelősségvállaló’ szervezete képviselője ugyanaz a személy nem lehet.

- Az informális csoport képviseletére jogosult személyi igazolványának másolatát a pályázathoz csatolni kell (olvasható személyi igazolvány számmal).

- A pályázó adószáma a pályázati, illetve beszámoló űrlapban kerüljön feltüntetésre.

- A projekt költségvetését minden esetben euróban (€-ban) kell megadni. Minden egyes költségtétel/költség kategória felhasználását részletezni kell, még a keretösszeg- alapú tételeket is.

- Minden projekt költségvetésének tartalmaznia kell önrészt/ társfinanszírozást, melynek összetételét ismertetni kell az űrlap költségvetési részében.
Az 1.3 és 5.1 alprogramban pályázók az A) Igényelt támogatás részletezése szakasznál jelöljék meg azt a tételt, ami az önrész lesz (Önrész)

- A költségvetési tételeken belül terembérlet természetbeni hozzájárulásként nem kerülhet elszámolásra (önrészként nem számolható el).

- Minden EVS projekt esetében minimum 30 napos periódusnak kell eltelnie a projekt kezdete és az önkéntes szolgálat külföldi megkezdése között.
Például egy 2012. február 1-jére benyújtott EVS pályázat esetén, a legkorábbi projekt kezdet 2012. május 1-je lehet, a legkorábbi tevékenység kezdete pedig 2012. június 1.
A, „30 napos szabály” révén több idő jut az önkéntesek megfelelő felkészítésére, az utazás megtervezésére, vízumügyintézésre, illetve a különböző utazási jegyek vásárlása is gazdaságosabbá válhat. 2011-től új szabály, hogy a két hónapnál hosszabb szolgálat esetében a szolgálat kezdési időpontjának (önkéntes kiutazása) mindig a hónap elejére kell esnie (azaz a hónap első hét napjában kell elkezdődnie). Indokolt esetben a projekt kezdete és a tevékenység kezdete között nem kell 30 napnak eltelnie, azonban ezt a pályázatban minden esetben indokolni kell!

- Közlemény- A 2010. évi támogatások kifizetésével kapcsolatos változásokról

nyomtatási nézet | utolsó módosítás: 2013. 01. 25.
Impresszum