Észak-alföldi regionális portál
ddriszi dariszi eariszi emriszi kmriszi kdriszi ndriszi
ELÉRHETŐSÉGEK
NCSSZI - Mobilitás Országos Ifjúsági Igazgatóság Észak-alföldi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda

4024 Debrecen
Piac u. 26/a


Tel.: 52/531-053, -054
Fax: 52/530-026
GALÉRIA
EARISZI | PARTNERKERESŐ
Partnerkereső

 2 hónapos EVS lehetőség Bulgáriában

Egy bolgár szervezet sürgősen várja olyan EVS küldő szervezetek jelentkezését, akik szervezetenként 4 önkéntest tudnának küldeni gazdasági fesztiváljukon való tevékenykedéshez.

"We are urgent looking for 4 EVS volunteers per organization to participate in eco festival in Bulgaria (without visa). The activities start-05.03.2012 and finish 05.05.2012.
We need to have 2 sending organization which will send us 4 volunteers each."


The contact person:
Maria Slavova, EVS coordinator
mslavova@ydcma.org 


Ifjúsági csereprogram Romániában

Helyszín: Románia
Téma: hegyi sportok, egészség és természet
A csereprogram időpontja: 2012.09.01-2012.09.09.
6 országból várják a minimum 5 fős 18-25 év közötti csoportok jelentkezését a romániai csereprogramra.
Kontakt személy neve és e-mail címe: Ciprian Constantineanu  bucovinaguides@gmail.com

"We are looking for 6 groups by minimum 5 people (4 people between 18 and 25 years old and 1 leader who can be more than 25 years old)  from different countries  who wants to be envolved in a Multilateral Youth Exchange project with the theme "Mountains - Sports, Health and Nature". The project will take place in Romania in Rarau Mountains, at  Rarau Hotel, between 1 and 9 september 2012.  The main objective of the project is to promote mountain sports as a method of maintaining a health body in an unpolluted environment. Everyone will be directly involved in outdoor activities like mountaineering, climbing, orienteering, cave searching and others. Also we will talk about environment protection, healthy alimentation, sports practice and we'll be part to a first aid course presentation."

Ciprian Constantineanu


Phone:                +40 753 656 426         +40 753 656 426
Web:     www.bucovinaguides.ro


 Társszervezőt keresnek

Társszervezőt keresnek egy török kulturális örökségi projekthez. Az Intercultural Handicrafts Summary (Kultúraközi kézműves összefoglaló) című projekt célja, hogy felhívja a figyelmet a hagyományos kézműves technikákra, és bemutassa a különböző európai régiók kézművességét.


Bővebben: http://www.kulturpont.hu/content.php?hle_id=29002Társszervezőt keresnek egy török projekthez

Egy törökországi általános iskola társszervezőt keres egy népszokásokkal foglalkozó projektjéhez. A bolgár, olasz és spanyol partnerekkel már rendelkező projekt célja, hogy megismertesse a gyerekekkel más európai országok ünnepeit, szokásait, népviseleteit, táncait és ételeit.

http://www.kulturpont.hu/content.php?hle_id=28903Partnerkereső

A törökországi Talking T-shirts (Beszélő pólók) ifjúsági, kulturális projekthez társszervezőt keresnek. A projekt célja, hogy népszerűsítse az európai fiatalok körében a kulturális különbségeket és az idegen nyelvek tanulását.

http://www.kulturpont.hu/content.php?hle_id=28880

 


 Képzők képzése antidiszkrimináció témakörben


Helyszín: Hütten, Németország
Időpont: 2011. 12. 3-11.
Bővebben: Application Form Training Course 3 -11 12 2011.doc (285 kB)Nemzetközi tréning EVS küldő vagy fogadó szervezeteknek

Nemzetközi képzés küldő vagy fogadó szervezetek azon tagjai számára, akik közvetlenül részt vesznek az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) önkénteseinek támogatásában (mentorok, koordinátorok). A képzésre Olaszországban, 2012 februárjában kerül sor.

Jelentkezési határidő: 2011-11-20
Bővebben: http://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/soho-in-italy-european-training-course-for-evs-support-people.2204/

 


 Képzés az ifjúsági demokrácia projektről Romániában

A résztvevők a tréning során megismerkedhetnek az ifjúsági részvétel jelentésével, illetve a Fiatalok Lendületben Programmal. Megtanulhatják, hogyan lehet megalkotni egy sikeres ifjúsági demokrácia projektet.
Jelentkezési határidő: október 31.

Bővebben: http://www.mladiinfo.com/2011/10/03/%e2%80%98youth-democracy-project%e2%80%99training-course-predeal-romania/


Youthpass kezdőknek - képzés Párizsban

A Salto és a Fiatalok lendületben program francia és luxemburgi nemzeti irodája 2011. október 10. és 15. között nemzetközi képzést szervez Párizsban (Franciaország) YOUTHPASS pour les nuls! (Youthpass kezdőknek) címmel. A képzés témája a Fiatalok lendületben program résztvevőinek eredményeit bemutató Youthpass Tanúsítvány. A képzés munkanyelve a francia.

Jelentkezési határidő: 2011. szeptember 11.

Bővebben: www.salto-youth.net/tools/training/find-a-training/2201.html


Képzés Romániában

A képzés célja, hogy a résztvevőkkel megvizsgálják milyen lehetőséget hordoznak a web2-es eszközök (közösségi oldalak, blogok, videó megosztók stb.) a fiatalok aktivitásra ösztönzésében, a közösségfejlesztésben és a kampányolásban. A képzés Szovátán (Románia) zajlik majd, augusztus 30. és szeptember 6. között, 5 ország 25 fiataljának részvételével. Korhatár: 16-25 év. Jelentkezni Nyirati Andrásnál a nyiroike@freemail.hu e-mail címen lehet augusztus 8-ig.
Bővebb információ: képzési felhívás résztvevők.docx (12 kB)
Jelentkezési lap: Application Form _EVOLVE.doc (192 kB)


Kezdj Törökországi Ifjúsági csere a Compass Egyesület szervezésében!


A projekt május 15-23 között valósul meg a gyönyörű Antalyában "From the Field to the Plate" címmel. A tábor témája az egészséges táplálkozás és az élelmiszer biztonság és ezek népszerűsítése. Résztvevő országok: Bulgária, Észtország, Lengyelország, Törökország és Magyarország. 4 fő (17-25 év) jelentkezését várjuk!! Az utazási ktg 70% át, a szállást, a napi háromszori étkezést, vízum költséget és a programokat a szervezők térítik!  Jelentkezni az info@compass-youth.org email címen vagy a 30/426 06 77 -es mobil számon Kádas Áronnál. SOS!!! Az email tárgya legyen Antalya


Fiatalok Figyelem! Cappadocia, Törökország csak Rátok vár!


Ifjúsági csere május 29-június 4. között! Ha elmúltál már 18, de nem vagy még 30, jelentkezz még ma a nagy kalandra!!! A szervezők veszik a repülőjegyet, így neked csak az utazási költség 30%-át kell fizetned, a szállás, étkezés ingyenes!
Jelentkezni az info@compass-youth.org email címen, vagy a 30/426 06 77 -es mobil számon Kádas Áronnál. Az email tárgya legyen: Cappadocia!
a környezetvédelemmel! Kapcsolatépítő szeminárium ifjúsági cserék újoncai számára.

 A környezetvédelem témájára fókuszáló kapcsolatépítő szemináriumra olyan szervezeteket várnak, amelyeknek egyáltalán nincs, illetve kevés tapasztalata van az ifjúsági cserékről.
Helyszín: Zadar, Horvátország
Időpont: 2011.06.06-06.10.
Jelentkezési határidő: 2011.04.17.
Bővebben:
http://www.salto-youth.net/tools/training/find-a-training/2022.html?&pagerCurrentOffset=62


„Lépj tovább!” Képzés EVS partneri kapcsolatok és projektek fejlesztésére

A képzés lehetőséget nyújt az önkéntesekkel végzett munka korábbi tapasztalatainak cseréjére és kreatív ötletek megfogalmazására a jövőbeli, önkéntes szolgálat területén megvalósuló együttműködésekkel kapcsolatban.
A képzés időtartama: 2011.05.17-2011.05.22.
Helyszín: Predeal, Románia
Jelentkezési határidő: 2011.04.18.
Bővebben: http://www.salto-youth.net/tools/training/find-a-training/2117.html?&pagerCurrentOffset=53

 


„Fedezd fel a képességeidet, ragadd meg a lehetőséget!”

A fiatalok lehetőségek kapnak, hogy ifjúsági munkásokkal együtt dolgozva, általuk segítve megismerjék egymást és önmagukat a személyes fejlődésüket – különösen az önkéntesség tekintetében – támogató tevékenységeken keresztül.


Helyszín: Adrasan, Antalya, Törökország
Képzés időtartama: 2011.05.09-05.15.
Jelentkezési határidő: 2011.04.06.

Bővebben:http://www.salto-youth.net/tools/training/find-a-training/2005.html&&pagerCurrentOffset=50 A Görög Nemzeti Iroda együttműködésben a SALTO Délkelet-Európa és a SALTO Kulturális Sokszínűség Irodájával képzést szervez a Fiatalok Lendületben Program keretein belül fiatal romákkal foglalkozó szervezetek számára.
Jelentkezési határidő: 2011. május 2.

Bővebben: http://www.salto-youth.net/tools/training/find-a-training/2063.html „Ifjúsági munka: ifjúsági foglalkoztathatóság erősítése?” címmel szemináriumot szerveznek Ljubljanaban (Szlovénia) 2011. április 28-29. között. A szeminárium célja áttekinteni az ifjúsági munka, illetve a  kompetenciafejlesztés szerepét  - különös tekintettel mobilitás programok során megvalósuló nemformális tanulásra -  a fiatalok foglalkoztathatóságának javításában. A szemináriumra elsősorban ifjúsági munkásokat, ifjúságkutatókat és döntéshozókat várnak a szervezők!

Jelentkezési határidő: 2011.03.18.
További információ:   www.salto-youth.net/find-a-training/

 


Képzők képzése Május 16-23. között Ljubljanaban

Az egy hetes képzésre főleg Kelet- és Közép Európából várják a szervező készségeket és módszereket elsajátítani, megosztani vágyó jelentkezőket. A tréning műhelymunkái érinteni fogják a konszenzusos döntéshozatal, facilitálási technikák, a konfliktuskezelés, a kampányszervezés, az együttműködés, akció taktikák és a tréningmódszerek témaköreit.
További információt a  training@eyfa.org e-mail címen kérhetnek az érdeklődők.
A jelentkezéseket e-mailen, az alábbi – angol nyelvű – kérdések megválaszolásával március 14-ig várják a szervezők.
**QUESTIONS FOR POTENTIAL PARTICIPANTS:**

1 - where are you from and what is your age?

2 - what kind of groups or collectives are you involved with?

3 - have you ever used consensus decision-making or facilitation in your
groups?

4 - within your group/city/country, how does skills-sharing usually happen
amongst activists?

5 - would you like to organise follow-up trainings in your country to
share the skills that you learn with others? do you have the time to do
this?

6 - what is your level of understanding spoken-English? will you need
translation?

nyomtatási nézet | utolsó módosítás: 2012. 01. 17.
Impresszum