Észak-alföldi regionális portál
ddriszi dariszi eariszi emriszi kmriszi kdriszi ndriszi
ELÉRHETŐSÉGEK
NCSSZI - Mobilitás Országos Ifjúsági Igazgatóság Észak-alföldi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda

4024 Debrecen
Piac u. 26/a


Tel.: 52/531-053, -054
Fax: 52/530-026
GALÉRIA
IFJÚSÁGSEGÍTÖ KÉPZÉS

Az ifjúságsegítő felsőfokú szakképzés a felsőoktatásban hazánkban 2003-ban indult el. Jelenleg régiónkban három  településen, államilag finanszírozott és költségtérítéses módon, nappali és levelező formában egyaránt végezhető. A képzési idő 4 félév.
A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik a tágan értelmezett kultúra eredményeinek birtokában felkészültek az összeurópai értékek közvetítésére, az ifjúság érdekeinek, szervezeteinek képviseletére, érzékenyek és fogékonyak az ifjúsági szubkultúra (társadalmi, szociális, kulturális) problémái iránt, képzettek ezen problémák szociokulturális megoldására, a korosztályos közösségek fejlesztésére.

Az ifjúságsegítő alapvető feladata a fiatalok szociális és kulturális módszerekkel történő aktivizálása, érdekvédelme, a helyi társadalom és a helyi közösségek támogatása. A szubkulturális csoportok közötti kapcsolatépítés és -tartás, valamint a párbeszéd kiépítésének segítése. A (veszélyeztetett) fiatalok tanácsadással történő segítése, munkaerőpiacon való elhelyezkedésük támogatása. Tevékenységét a szociális- és közművelődési intézményekben, valamint a civil szféra különböző területein, szervezeteiben végzi. Az akkreditált felsőfokú ifjúságsegítő szakképzés országos és regionális hatáskörű szociális-, kulturális- és civil szervezetek adminisztratív és szervező munkaköreire készíti fel a képzésben résztvevőket.

Még több információ a képzésről:

ifjusagi_kepzes_altalaban.PDF (133 kB)

ajanlott_kozponti program.pdf (346 kB)

 

 

Impresszum