Észak-alföldi regionális portál
ddriszi dariszi eariszi emriszi kmriszi kdriszi ndriszi
ELÉRHETŐSÉGEK
NCSSZI - Mobilitás Országos Ifjúsági Igazgatóság Észak-alföldi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda

4024 Debrecen
Piac u. 26/a


Tel.: 52/531-053, -054
Fax: 52/530-026
GALÉRIA
EZEK A FIATALOK

2008. június 04-én  indítottuk el az ’ Ezek a fiatalok ..” címmel konferenciasorozatot.
A konferenciasorozat célja a fiatalokról alkotott képek összevetése a fiatalok önképével – az ifjúságkép változásának és az ifjúságkutatás problémáinak feltárása, a jövőtervek összehasonlítása. Milyen társadalmi mintát követnek a mai fiatalok, mennyire érvényesülnek még a régi minták? Erőforrást vagy problémát jelentenek a fiatalok a mai társadalom számára?
A konferenciasorozat keretében 2008 év végéig 4 egynapos konferenciát tartottunk, melyeken a szabadidővel, az fiatalok értékválasztásával, az ifjúsági részvétellel és a fiatalok munkaerő piacra 2009-benvaló bejutás esélyeivel foglalkoztunk.

Az év első témája a fiatalok fogyasztási szokása volt, melyet ezért választottunk témaként, mert azt tapasztaltuk, hogy az az ifjúsági munka keretein belül kevéssé jelenik meg annak ellenére, hogy a fiatalok mozgósítása, elérése, a velük való együttműködés kapcsán is fontos akadályokat és lehetőségeket rejt magában, miközben a piacorientált cégek által folyamatosan kutatott terület.
A második alkalom a fiatalok, és a szexualitás viszonyát mutatta be, több nézőpontból. Júniusi konferenciánk a számítógép mellett, digitális világban felnőtt generáció elérésének lehetőségeiről és technikáiról szólt.

Szeretnénk, ha a konferencisorozatunk által új célcsoportokhoz találjunk közvetett úton kapcsolatokat, másrészről, hogy e tartalom közvetítés révén hozzájáruljunk intézményünk fontos stratégiai céljához, a fiatalok, és az ifjúsági munka társadalmi elismertetéséhez .

Impresszum