Észak-alföldi regionális portál
ddriszi dariszi eariszi emriszi kmriszi kdriszi ndriszi
ELÉRHETŐSÉGEK
NCSSZI - Mobilitás Országos Ifjúsági Igazgatóság Észak-alföldi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda

4024 Debrecen
Piac u. 26/a


Tel.: 52/531-053, -054
Fax: 52/530-026
GALÉRIA
Európai Ifjúsági Hét a régiónkban

Az Eurpóai Ifjúsági Hét (2011. május 15-21.) keretein belül a következő programok kerülnek megrendezésre:

FOGÓCSKA

Önkéntes küdő/fogadó szervezetek, cseréket és kezdeményezést lebonyolító korábbi nyertes pályázók az Észak-alföldi Régión belül május 17-én és 19-én egy-egy településre utaznak a cserékben és ifjúsági kezdeményezésekben, EVS-ben rejlő lehetőségek bemutatása érdekében. A kistelepülésekre (iskolából) hazatérő fiatalokat próbálják "spontán módon" beszélgetésre invitálni.

május 17-én az úticélok: Kengyel, Cibakháza, Földes, Ajak, Vaja, Nagyhegyes

május 19-én az úticél: Egyek

Sikeresen lezárultak a Fogócskák, a pillanatképek megtekinthetőek irodánk Facebook oldalán.

ÜZENŐFÜZET

Az Európai Ifjúsági Hét kapcsán Üzenőfüzetek indultak körútra a régió mindhárom megyéjében.  A sajátos üzenőfüzetek arra vállalkoznak, hogy a fiatalok formális, informális csoportjainak adjanak lehetőséget arra, hogy megfogalmazzák közösségük életének kihívásait, sikereit, mely gondolatok – az ünezőfüzetek országos találkozásával, könyvvé olvadásával – az Új Nemzedék Jövőjéért miniszteri biztoshoz jutnak majd el.
Az üzenőfüzet egyben játék is, melynek szabályai szerint a füzetet kézhez kapó közösségnek 24 órán belül tovább kell azt adnia egy másik, környékbeli közösségnek, reményeink szerint ezzel is erősítve, szorosabbra fűzve a sokszor egymás mellett tevékenykedő, de egymásról keveset vagy alig tudó ifjúsági csoportok közötti kapcsolatokat.
Ha holnap Olvasónkhoz érkezne meg az Üzenőfüzetek egyike, kérjük, segítse annak útját! Amennyiben kíváncsi, hogy éppen melyik szervzetenél jár az Üzenőfüzet, irodánk Facebook oldalára kattintva megtudhatja.

A Facebook oldal linkje:  http://www.facebook.com/pages/Mobilit%C3%A1s-%C3%89szak-alf%C3%B6ldi-Region%C3%A1lis-Ifj%C3%BAs%C3%A1gi-Szolg%C3%A1ltat%C3%B3-Iroda/125257090859898

LÁSSÉK...

Az Európai Ifjúsági Hét alkalmából versenyt hirdetünk, hogy megtaláljuk a régió legkreatívabb ifjúsági közösségét, szervezetét! A feladat, hogy az ifjúsági szervezetek különböző felületeiket  felhasználva, feldíszítve  hívják fel a figyelmet az Ifjúsági Hét létére. Az elkészült alkotásokról a beküldött képeket irodánk facebook oldalán gyűjtjük. A legtöbb lájkot kapott kép értékes ajándékcsomagban részesül. Eredményhirdetés: május 20. 12h.

A szavazatok alapján a versenyt a Kavics Egyesület nyerte. Irodai különdíjat kapott az Úton Egyesület. Gratulálunk a nyerteseknek!

A felhívás innen letölthető: _felhívás.pdf (193 kB)

KIHIRDETETTETIK

Rádió és tv konzervműsor készítésére kértünk fel két ifjúsági civil szervezetet. A műsorok témájukban az ifjúsági hetet, annak kiemelt témáit a Fiatalok Lendületben Program nyújtotta lehetőségeket (pl. Európai Önkéntes Szolgálat, nemzetközi ifjúsági csereprogram)  járják körül. A konzervműsorokat a régió középiskoláiba juttatjuk el, hogy azok beépülhessenek az iskolai rádiók adásába, az osztályfőnöki órákba, így érve el a lehető legtöbb fiatalt.
 

A rádió konzervműsorokat a Mustárház Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda készítette. A konzervműsorok innen letölthetőek (cél mentése más néven): fiatalokavilagban.mp3 (6.1 MB) EVS.mp3 (8.5 MB) ificsere.mp3 (6.4 MB) Ifidemo.mp3 (5.3 MB) Ifikezdemenyezes.mp3 (9.9 MB)

nyomtatási nézet | utolsó módosítás: 2012. 01. 10.
Impresszum