Dél-dunántúli regionális portál
ddriszi dariszi eariszi emriszi kmriszi kdriszi ndriszi
ELÉRHETŐSÉGEK
Levelezési cím:
Dél-dunántúli RISZI
7621 Pécs, Rákóczi u. 55.

Telefon: 72-520-532

E-mail: ddriszi@mobilitas.hu
GALÉRIA
Norvég Civil Alap | pályázatok és ösztöndíjas programok
Pályázat civil szervezeteknek és civil szervezetek munkatársai részére
Ösztöndíjas börze 2013. február 14., PTE BTK-TTK Aula
A rendezvény célja, hogy a hallgatók bepillantást nyerjenek abba a közegbe, amibe kerülhetnek külföldi tanulmányaik, tapasztalatszerzésük ideje alatt. Információk átadása mellett élménybeszámolók, játékok, zenék, képek, történetek, ételek, ízek segítségével mutatjuk be a külföldi ösztöndíjas élményeket. Kedvcsináló a pályázáshoz, mobilitáshoz, Campus Hungaryhez. A Mobilitás is ott lesz az Európai Önkéntes Program promóciójával!
A pályázati kiírás lehetőséget kínál az ír EU Ifjúsági Konferencián való részvételre.
Az EU Ifjúsági Konferencia célja, hogy összegezze a fiatalokkal folytatott strukturált párbeszéd folyamat legutóbbi szakaszát, a fiatalok és a döntéshozók bevonásával. A Konferenciát megelőzően a tagállamok nemzeti munkacsoportjainak koordinálásával helyi, regionális és nemzeti szinten zajlik a konzultáció a fiatalokkal és az ifjúsági szervezetekkel. A nemzeti konzultációk eredményeit az EU Ifjúsági Konferenciákon összesítik, melyek a három elnökségi periódus során követik egymást és előkészítik a folyamat következő lépéseit. Az ír konferencia fókuszában a fiatalok társadalmi befogadása áll, ezen belül különösen az ifjúsági munka szerepe a fiatalok társadalmi befogadásának előmozdításában.
Értékek Kontra Erőszak – Values Versus Violance – Tripla V
Ez a címe annak a projektnek, amelyben a Baranya Ifjúságáért Nonprofit KFT Ír, Német, Finn partnerekkel valósított meg az elmúlt években, és amelynek az értékelő találkozóját tartották a múlt héten. A találkozó során egy szakmai beszélgetésre került sor, ahol az érdeklődők, szakemberek, illetve a projekt valamely szakaszában részt vettek adhattak találkozót egymásnak, és ahol egy moderált beszélgetésen keresztül lehetett megismerkedni a projekt hazai és külhoni résztevőivel, a módszertan kidolgozóival.
A Fiatalok és a szakemberek véleményét várják az ifjúsági generáció társadalmi befogadásával kapcsolatban.
A strukturált párbeszéd lényege, hogy a fiatalok és a velük foglalkozók véleménye alapján párbeszéd jöjjön létre a fiatalokat érintő kérdésekben a döntéshozókkal helyi és európai szinten. Az ír EU-elnökség időszakában, 2013 első félévében, a strukturált párbeszéd középpontjában a fiatalok társadalmi befogadása áll, különösen az ifjúsági munka szerepe a fiatalok társadalmi befogadásának előmozdításában. A párbeszéd végén kapott eredmények, példák támpontot nyújtanak ahhoz, hogy megfelelő intézkedésekkel, szabályokkal elő lehessen segíteni az EU tagállamokban a fiatalok társadalmi befogadását.
Társadalmi egyeztetésen a Lakóközösségi programok, kezdeményezések támogatása TÁMOP 5.5.4-13/1,2 pályázat
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség számára fontos prioritás, hogy a fejlesztési forrásokról rendszeresen zajló társadalmi egyeztetések mindenki számára követhetőek és minél hatékonyabbak legyenek. Ennek érdekében internetes formában gyűjtik össze és teszik közzé partnereink véleményét. A Partnerség Fórum menüpont használatával a pályázatokra beérkezett vélemények azonnal elérhetővé válnak a honlap felületén keresztül, ráadásul lehetőség nyílik arra is, hogy a partner szervezetek megismerjék egymás véleményét.
Megjelent a Nemzeti Ifjúsági Stratégia 2012-2013-as cselekvési teve
A Magyar Közlönyben megjelent a NIS II. cselekvési Terve az 1590/2012.(XII.17.) határozati számmal. A cselevési terv foglalkozik az ifjúsággal kapcsolatos jogi szabályozásokkal, az ifjúsági részvétellel, az ifjúsági szolgáltatások rendszerével, a tanulás, életpálya, önálló egzisztencia megteremtésének lehetőségeivel, az egészséges életmód, prevenció kérdéseivel és a területet érintő forrásokkal.
A média eszköztárának lehetőségei az élménypedagógiában és az ifjúsági közösségi munkában - Pécs
A műhelymunka célja, hogy olyan projektek segítőinek, mentorainak kínáljon bemutatkozási lehetőséget és tapasztalatcserét, akik a média eszközeit hívják segítségül ahhoz, hogy fiataljaik kifejezhessék véleményüket, gondolataikat, megmutathassák önmagukat, szűkebb és tágabb környezetüket, továbbá kisközösségük tagjaként átélhessék a közös alkotás örömét és értékteremtő munkák létrehozóivá válhassanak.
Előre-Látó képzési börze
Látogass el az Előre-Látó képzési börze és munkaerőpiaci kiállításra! Érdeklődj! Kérdezz! Helyszín: Zsolnay Kulturális Negyed, E 78 épületben, Pécs Időpont: 2012. november 28. 9-14 óráig.
"Újra dolgozom, sok minden változott" - édesanyáknak szóló csoportmunka - Pécs
Az Élettér program keretében 2012. november 19-én, hétfőn 10 órától indul az "Újra dolgozom, sok minden változott" című, főképp kisgyermekes édesanyáknak szóló csoportmunka a Civil Közösségek Házában (Szent István tér 17).
Sellye és környéke Ifjúsági Információs Pont - Előadó művészeti nap
A jövőre nyitott megye – Komplex ifjúságsegítés Baranyában című projekt keretében a Sellye és környéke Ifjúsági Információs Pont a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. közreműködésével előadó művészeti napot tart 2012 november 23-án 14:00-tól az Ormánság Közösségi Házban.
Művészettel az interkulturális adaptációért - Az ARIADNE projekt nemzetközi záró konferenciája
A művészettel az interkulturális adaptációért konferencia az ARIADNE nemzetközi együttműködésen alapuló 5 országot felölő projekt záró rendezvényeként valósul meg. A projekt célja olyan művészeti módszereket kutatni, fejleszteni és megvalósítani, amelyek elősegítik a bevándorlók adaptációját egy új országban.
„Önkéntes munka Magyarországon” - konferencia a Központi Statisztikai Hivatal és az Önkéntes Központ Alapítvány szervezésében
A Központi Statisztikai Hivatal és az Önkéntes Központ Alapítvány „Önkéntes munka Magyarországon" címmel 2012. november 13-án konferenciát rendez Budapesten, a KSH Keleti Károly termében. A konferencia célja az önkéntes munka statisztikai mérési lehetőségeinek bemutatása annak a fényében, hogy e tevékenység egyre nagyobb jelentőségű, mind az egyének fejlődése, mind a társadalom szempontjából.
NIT alakuló ülésével kapcsolatos információk
A Nemzeti Ifjúsági Tanács (National Youth Council) olyan ernyőszervezet, amely ifjúsági szervezetek platformjaként szolgál. Legfontosabb feladata - külföldi példák alapján - tagszervezetinek érdekképviselete. Hazánkban a Nemzeti Ifjúsági Tanács megalakulására várhatóan 2012 végén kerül sor. A NIT Alakuló Ülésének végleges és hivatalos időpontja 2012. november 30, péntek, 11:00 - december 1, szombat, kb. 15:00 óra.

Korábbi hírek (tovább)

Keresés:
Kulcsszó:
lejárt hírek között is
Impresszum