Dél-alföldi regionális portál
ddriszi dariszi eariszi emriszi kmriszi kdriszi ndriszi
ELÉRHETŐSÉGEK
NCSSZI -
Mobilitás Országos Ifjúsági Igazgatóság
Dél-alföldi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda

6720 Szeged, Dózsa György u. 2.

Tel.: 62/540-788
Fax: 62/540-789

E-mail: dariszi@mobilitas.hu
Honlap: www.mobilitas.hu
GALÉRIA
IKSZT Országos Szakmai Találkozó
A NAKVI tisztelettel meghívja a működő IKSZT címbirtokos szervezetek képviselőit, munkatársait az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér programmal kapcsolatos, immár második alkalommal megrendezendő szakmai tájékoztató rendezvényére, amelyet 2013. március 5-én, Budapesten a VM-ben rendeznek meg.
20. Országos Diákfilmszemle
A Ház a Réten Kulturális Egyesület, az Aranytíz Kultúrház és a Polifilm Műhely Alapítvány huszadik alkalommal rendezi meg filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét. A filmek leadási határideje: 2013. augusztus 5.
Elindult Az én Európám című Európai Uniós tájékoztató kampány
Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, Magyarország Külügyminisztériuma és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája – a 2004-es EU-csatlakozás óta először – tájékoztató kampányt indít Magyarország európai uniós tagságáról. Az én Európám című kampány kiemelt üzenete, hogy magyarnak és európainak lenni nem kizárja, hanem éppen ellenkezőleg: kiegészíti, erősíti egymást, hogy „európaiként magyarok – magyarként európaiak” vagyunk.
Van-e kiút a szegénységből?
Az emberi erőforrások minisztere tegnap Jánoshalmán a mélyszegénységben élő gyermekek felzárkóztatását segítő program kistérségi megnyitóján vett részt.
Térképezzük fel előre a pályázati forrásokat!
Szinte mindenkinek ismerősek a fenti mondatok, és főleg a következményeik. Pénztelenség, reménytelenség, irigységgel vegyes csodálat néhány sikeres társszervezet iránt, akiknél jól fut a szekér, refrénszerűen ismétlődő lemondó sóhajok.
Ritkán szólaltatják meg a fiatalokat a hazai lapok
Általában negatív kicsengéssel és a gyermekek megszólaltatása nélkül jelennek meg fiatalokkal kapcsolatos hírek a magyar médiában - derül ki a Magyar Lapkiadók Egyesülete által a Médiatanács számára készített a Gyerekek médiareprezentációja a hazai nyomtatott és online sajtóban című kutatásból.
Egymilliárd forintot fordítanak az ifjúsági házak országos hálózatának kiépítésére
Az Új nemzedék jövőjéért program keretein belül mintegy egymilliárd forintot fordítanak az ifjúsági házak országos hálózatának kiépítésére - jelentette be Mihalovics Péter, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium miniszteri biztosa pénteken, Nyíregyházán.
Normatív kiegészítésre pályázhatnak a civil szervezetek
Mostantól adhatnak be pályázatot a civil szervezetek az általuk tavaly gyűjtött adományaik értékének öt százalékát kitevő, legfeljebb 250 ezer forintig terjedő, automatikusan járó normatív kiegészítésre - jelentette be Hölvényi György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil ügyekért felelős államtitkára csütörtökön, budapesti sajtótájékoztatóján.
EGT/NORVÉG CIVIL TÁMOGATÁSI ALAP TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM - Békéscsaba
Az Ökotárs Alapítvány, az Autonómia Alapítvány, a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány, a Kárpátok Alapítvány – Magyarország és a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete ezúton tisztelettel meghívja Önt az EGT/NORVÉG CIVIL TÁMOGATÁSI ALAP TÁJÉKOZTATÓ FÓRUMÁRA Helyszín és időpont: 2013. március 12. kedd, 10.00-15.00 óra, Ibsen Ház (Békéscsaba, Andrássy u. 3.)
A Nemzeti Ifjúsági Tanács elnöksége pályázatot hirdet online gyűlöletbeszéd elleni kampánybizottságban való részvételre
A Nemzeti Ifjúsági Tanács elnöksége pályázatot hirdet az Emberi Erőforrások Minisztériuma által összehívott online gyűlöletbeszéd elleni kampánybizottságban való részvételre. Az Európa Tanács a 2013-2014-es évekre európai szintű ifjúsági kampány indítását kezdeményezte az online formában terjedő gyűlöletbeszéd ellen. A kampányhoz, melyben a fő szerepet a civil fiatalok és szervezeteik játsszák, hazánk is csatlakozik.
SPÁJZ Mozi- Filmet nézni egyedül is lehet, de megbeszélni csak közösségben!
A filmvetítés kéthetente szerda délután 17:00-kor kezdődik A SPÁJZ Ifjúsági Házban. A belépés díjtalan, helyet a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében biztosítunk. A filmeket követően moderátor vezetésével beszélgetés az érintett témáról.
NAKVI hírek - Helyi Aktivációs Műhelynap Dél-Alföldön
A Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér programmal kapcsolatosan Helyi Aktivációs Műhelynapot szervez a dél-alföldi régió IKSZT címbirtokos szervezetei számára.
OTLAS – Partnerkereső felület a SALTO Ifjúsági Forrásközpont honlapján
Már 3369 ifjúsági szervezet regisztrált (2013. február) az OTLAS partnerkereső felületen, amelynek segítségével nemzetközi projektekhez kereshettek szerte a nagyvilágból együttműködő ifjúsági csoportokat, szervezeteket, fiatalokat.
NCSSZI Fiatalok Lendületben Programiroda közleménye
Elindult a Fiatalok Lendületben Program új honlapja: www.yia.hu A továbbiakban a Fiatalok Lendületben Program hírei, pályázati információi az új honlapon frissülnek.

Korábbi hírek (tovább)

Keresés:
Kulcsszó:
lejárt hírek között is
Impresszum