Dél-alföldi regionális portál
ddriszi dariszi eariszi emriszi kmriszi kdriszi ndriszi
ELÉRHETŐSÉGEK
NCSSZI -
Mobilitás Országos Ifjúsági Igazgatóság
Dél-alföldi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda

6720 Szeged, Dózsa György u. 2.

Tel.: 62/540-788
Fax: 62/540-789

E-mail: dariszi@mobilitas.hu
Honlap: www.mobilitas.hu
GALÉRIA
Önkormányzati ifjúsági szemle

Megjelent az Önkormányzati Ifjúsági Szemle

A DARISZI első alkalommal megjelentetett kiadványának célja, hogy az önkormányzati ifjúsági munka támogatása, a dél-alföldi régió településein megvalósuló gyakorlatok, módszerek, eredmények bemutatása mellett az önkormányzati ifjúsági munkát befolyásoló szakmai anyagokat, módszertani segédleteket közvetítse, erősebb és célzottabb kapcsolattartást tegyen lehetővé az önkormányzatokkal.
Az Önkormányzati Ifjúsági Szemle első száma a részvétellel foglalkozik. A részvétellel, amely elengedhetetlen feltétele a demokrácia tanulásának, a fiatalok társadalmi szerepvállalásának és a megfelelően működő helyi közélet kialakulásának, működésének.
A fiatalok részvételének előtérbe állítása olyan folyamatok elindítását eredményezheti, amelyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a település élete a fiatalok aktivitásaitól új színekkel gazdagodhasson. Ez kihathat a helyi társadalom kiegyensúlyozott működésére, amely pedig befolyásolja a települési élet minőségeit. Ez olyan hosszú távú előnyökkel jár együtt, amelyek egy település megtartó képességét növelhetik. A részvétel minősége tehát a település életminőségét érintő kérdéssé válik!
A kiadványban megtalálhatóak a részvételhez szükséges legfontosabb elméleti és gyakorlati tudnivalók (lásd a Könyvajánló rovatot) és a megvalósításhoz szükséges lehetőségek is.
Az Önkormányzati Ifjúsági Szemle elnevezéséből is láthatóan elsősorban az önkormányzatokban dolgozó, ifjúsághoz köthető feladatot ellátó munkatársaknak készült, azonban haszonnal forgathatják mindazok, akik a helyi szintű ifjúsági munka iránt érdeklődnek.

 


Letölthetõ fájl(ok):
Del_alfoldi_Onkormanyzati_ifjusagi_szemle1.pdf (2.5 MB)

nyomtatási nézet | utolsó módosítás: 2010. 08. 05.
Impresszum