Dél-alföldi regionális portál
ddriszi dariszi eariszi emriszi kmriszi kdriszi ndriszi
ELÉRHETŐSÉGEK
NCSSZI -
Mobilitás Országos Ifjúsági Igazgatóság
Dél-alföldi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda

6720 Szeged, Dózsa György u. 2.

Tel.: 62/540-788
Fax: 62/540-789

E-mail: dariszi@mobilitas.hu
Honlap: www.mobilitas.hu
GALÉRIA
Határmenti ifjúsági együttműködés a Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégióban

A Duna-Körös-Maros-Tisza eurorégióban kezdeményezet ifjúsági civil és intézményi együttműködés 2005-ben kezdődött, amelynek nagyon komoly előrelépése volt 2006-ban, hogy magát az együttműködést közös nyilatkozattal, operatív és szakmai szinten, euroregionális ifjúsági munkacsoportként formalizálta. A DKMT Eurorégió Önkormányzati Szövetsége ezt a tavaszi közgyűlésén ugyan nem fogadta el, ám az év végén, Temesváron rendezett közgyűlésén mégis elfogadta a csoport éves munkáját és további céljait.

2006-ban Temesváron civil börzét szerveztünk, majd rövid időre vendégül láttuk a romániai ifjúsági igazgatókat, a Nemzeti Ifjúsági Információs és Dokumentációs Adatbázis (NIIDA) - akkor munkanevén NIIDK -  fejlesztésébe becsatornáztuk a vajdasági, és a romániai ifjúsági vezetők véleményét, Zentán információs napot tartottunk és partnerségben segítettük nemzetközi partnerkereső szemináriumuk megszervezését, lebonyolítását, illetőleg kitelepülünk a Zentai Nyári Játékokra.

A DKMT ERISZ-szel együttműködésben Szegeden került megrendezésre egy eurorégiós ifjúsági konferencia, ahol az ET Fehér Könyve által fejlesztésre javasolt területek, a részvétel, az ifjúsági információszolgáltatás, az ifjúság jobb megértése, és az önkéntesség gyakorlati megvalósulásának tapasztalatait osztották meg egymással a szakemberek. Ez alkalommal tartotta első ülését a DKMT eurorégiós ifjúsági munkabizottság.
A DARISZI szakmai segítségével került kiadásra a DKMT ERISZ Without Borders című kiadványa, amely a határ menti együttműködés eddigi eredményeit foglalja össze, valamint a Rónában (az Iroda akkori nyomtatott kiadványában), szintén összefoglaló céllal három oldalon keresztül szerepeltek a HÍD eseményei.

2007-ben folytatódott az érintett régiók ifjúsági intézményeinek, és meghatározó civil partnereinek együttműködése, közel 100 fő részvételével, és 10 érintett szervezet bemutatkozásával konferenciát és börzét szerveztünk, a DKMT Eurorégió Ifjúsági Szervezetével, valamint előkészítettük a közös 2008-as munkatervet, és az Iroda szakmai segítségével beadásra került egy hosszú távú, határon átnyúló, demokráciafejlesztő projekt.

Impresszum